Sidor

torsdag 23 februari 2023

Linsgryta med strimlad tofu


En ganska snabb och enkel rätt som smakar så gott. Jag kryddade med basilika och paprika men givetvis kan du välja andra kryddor. Tillsätt mer vätska och du har en soppa. 
Jag låter grytan puttra riktigt långsamt i 20-25 minuter utan lock så att det mesta av vätskan kokat bort.

Till serverar jag strimlad tofu som idag smaksattes med chipotlesås. Jag har tidigare smaksatt med salsa, tacosås och BBQ-sås. Använd det som passar för just dig. Tycker att detta är ett utmärkt sätt att servera tofu på och det fungerar att ha som topping på soppor, på macka/pizza eller varför inte på salladen. Lite extra protein. 

Lite crème fraiche för att mildra smaken lite.

2 dl linser
1 gul lök
1/2 solovitlök 
1 förpackning krossade tomater 
1 dl tärnad grillad paprika 
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk paprika
1 tsk basilika 
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar 

Finhacka gul lök.
Fräs mjuk tillsammans med pressad vitlök. 
Hacka grillad paprika och låt fräsa med. 
Tillsätt paprikapulver och basilika.
Låt allt fräsa lite. 
Häll i grönsaksbuljong, krossade tomater och vatten. 
Låt koka upp och låt småputtra i minst 15 minuter. Gärna längre. 
Smaka av med salt och svartpeppar. 

200 gram tofu
1 dl chipotlesås
salt
svartpeppar 

Riv tofu.
Stek tills den får lite färg.
Tillsätt såsen och rör runt ordentligt tills allt är jämt fördelat.
Stek lite till och smaka av med salt och svartpeppar. 
Servera med kokt ris, crème fraiche och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar