Sidor

lördag 15 april 2023

Varma mackor med svampstuvning




När man bara vill ha något litet passar varm mackor utmärkt. Eftersom jag fortfarande kämpar mot ett envist virus, för femte helgen i rad, så finns inte riktigt orkar eller lusten till att laga mat. Tur att jag har en gubben som gillar att stå vid spisen. Jag är inte heller så intresserad av att äta när jag är sjuk. 

Hanna, Portionen under tian, brukar dela med sig av sin utemat och vi inspirerades av hennes varma mackor med svampstuvning. Tyvärr lagas mackorna inte över öppen eld men smörgåsgrill i köket fungerar också.

Gubben petade också i rökt skinka i sina och vi hade några tomater bredvid. En sallad hade varit gott till men kylskåpet är ganska tomt på sånt. 

En riktigt matig macka som hade passat bra till soppa också.

300 gram champinjoner (annan svamp går utmärkt)
1 solovitlök 
1 - 2 dl grädde (mjölkfri eller inte)
2 - 3 msk japansk soya 
1 - 2 msk persilja (från frysen)
salt
svartpeppar 
gul lök
ost (mjölkfri eller inte)

Skiva eller hacka svampen och bryn den mjuk.
Pressa i vitlök och fräs lite till. 
Blanda ner grädde och soya. Låt allt koka ihop.
Smaka av med salt, svartpeppar och persilja. 
Skiva gul lök tunt.
Montera mackorna med svampstuvning, gul lök och ost.
Stek gylllenbruna. 

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar