Sidor

lördag 5 augusti 2023

Bakad potatis med två röror



Idag gjorde gubben två olika fyllningar som vi hade i bakpotatis. Det hade varit lika gott i smörgåstårta, grillmacka eller baguette.
Han gjorde för cirka 3 -4 potatis av varje fyllnad så vi har till macka imorgon. Givetvis beroende på hur mycket annat och hur mycket fyllning man vill ha i sin potatis. 

I vår bakpotatis tillsatte vi också grillkrydda, smör, rostad lök och riven ost. 
Äter du animaliskt kan du även toppa kantarellfyllningen med lite knaperstekt bacon.
Du kan även ha hackad sallad, majs, finhackad röd paprika i din potatis. 

Tvätta och picka potatis med en gaffel. 
Linda in i folie och baka mitt i 230 graders ugn i 1 - 1 1/2 timmar.

Tonfiskfyllning:
150 gram tonfisk i vatten
2 kokta hackade ägg
1 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad saltgurka
dill
chiliflakes 
salt
svartpeppar

Koka äggen och hacka.
Finhacka dill.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. 
Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.



Kantarellfyllning:
400 gram kantareller eller annan svamp 
2 schalottenlökar
1/2 solovitlök
1 dl vitt vin (matlagningsvin fungerar)
2 dl grädde
gräslök
salt 
svartpeppar

Dela svampen i mindre bitar. 
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Stek svampen tills den släppt all vätska.
Tillsätt smör, schalottenlök och vitlök. 
Fräs tills löken mjuknat.
Tillsätt vinet och låt det koka in. 
Häll i grädde och fortsätt koka tills det tjocknat. 
Smaka av med salt och peppar. 
Vänd sist ner hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar