Sidor

torsdag 16 november 2023

Pasta med bacon- och spenatsås

Snabb och enkel pastasås som görs antingen av animalisk bacon eller vegetarisk fejkon. 
Om du äter ägg kan du röra ihop 2 äggulor med grädden innan du häller i den.

300 gram bacon (fejkon)
250 gram champinjoner 
1 solovitlök 
50 gram spenat
1 msk grönsaksbuljong 
2- 3 dl grädde (mjölkfritt alternativ)
2 krm salt
1 krm svartpeppar 

Koka pasta.
Tärna bacon.
Skiva champinjoner. 
Stek bacon och champinjoner tills baconet är krispigt.
Pressa eller riv i vitlöken. 
Tillsätt grönsaksbuljong, grädde och 1-2 dl pastavatten.
Krydda med salt och svartpeppar. 
Blanda i spenat och kokt pasta.

Riv ost över och toppa med finhackad persilja om du har sådan hemma.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar