Detta receptet på vegansk Jansson kommer från Vego 17 december, 2015. Gillades även av köttisarna.
4 portioner, 8 portioner på ett julbord
1 kg mjölig potatis
2 gula lökar
2 msk kapris, kan uteslutas
2 1/2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
1/2 dl ströbröd
25 gram smör, t ex mjölkfritt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala potatisen och skär i fina strimlor.
Skiva lökarna tunt och stek mjuka i lite rapsolja.
Löken ska bli lätt transparent.
Rör ner kaprisen.
Blanda nu lök, kapris och potatis i en gratängform.
Salta och peppra generöst.
Blanda ihop grädde och mjölk och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på smöret.
Gratinera i ugnen i 40-50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar