Sidor

tisdag 28 maj 2024

Vegansk dragonpasta med stekt portabello


Snabba och goda pastarätter är underbart att ta till på vardagarna men också vid andra tillfällen. Bjud en lite lyxigare sallad till så har du en bra bjudrätt. Byt ut den torkade dragonen mot 1/2 kruka färsk.
 
Kokta grönsaker som haricots verts eller broccoli passar också bra både i såsen och som tillbehör. 

Blanda gärna ihop pasta och sås men du kan 8ckså servera var för sig.

2 portabellosvampar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning 
5 dl matlagningsgrädde (sojagrädde)
1 dl riven parmesanost (vegansk)
1 tsk salt 
1 - 2 krm svartpeppar
1/2 - 1 msk torkad dragon
1/2 krm chiliflakes (kan uteslutas)
 
Hacka lök och vitlök fint.
Fräs löken mjuk helst utan att det får färg.
Hacka portabello grovt.
Tillsätt svampen med löken.
Häll i vitt vin och småputtra i några minuter. 
Tillsätt buljongtärning och grädde.
Koka upp och låt puttra någon minut.
Sänk värmen, blanda ner parmesan och låt osten smälta.
Smaka av med salt, svartpeppar och dragon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar