Sidor

tisdag 4 mars 2025

Nudelwok i ugn


Jag gillar vardagsmat som man bara slänger ihop i en form och som sen sköter sig själv i ugnen. 

Jag har sett på sociala medier hur de lagat en allt-i-ett rätt med nudlar i ugnen så jag inspirerades till att göra det men på mitt sätt. 

Har sagt det så många gånger men säger det igen. Använd det du har hemma eller det du gillar. Rester av grillad kyckling, kassler, strimlad lövbiff, rostbiff. Strimlad morot, minimajs, bambuskott, sockerärtor, kål, blomkål, purjolök.

Perfekt för att hinna med annat än att stå vid spisen. Idag tog jag en kopp kaffe i soffan med gubben och pratade om dagen medan maten gick klart i ugnen.


Räckte till middag och varsin lunchlåda.

250 gram nudlar (3 paket snabbnudlar)
4-5 champinjoner 
1 röd paprika 
1 broccoli
2 salladslök
1 förpackning alspånsrökt tofu
2 dl sweet chilisås 
1 msk mushroomsoya
250 gram kokosmjölk 
3 dl vatten (kokande)
jordnötter
rostade sesamfrö

Dela champinjon, paprika, broccoli och tofu i mindre bitar.
Strimla salladslök. 
Lägg nudlar i en ugnsfast form. 
Fördela grönsaker och tofu i formen.
Häll över kokosmjölk, chilisås, soya och kokande vatten.
Sätt in i 200 graders ugn i 20-25 minuter. 
Tänk på att blanda runt någon gång.

Toppa med jordnötter och sesamfrö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar