Sidor

söndag 8 maj 2011

Salami och fetaostpaj


Blir en matpaj också när jag ändå håller på. Vi måste ju äta annat än gott.

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
125 gram smör
ca 2 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2,5 dl mjölk
150 gram fetaost
100 gram salami
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl svarta oliver
6 soltorkade tomater
1 tsk oregano eller rosmarin
2 krm svartpeppar

Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut i pajform.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Finhacka lök och fetaosten.
Skär salamin i strimlor.
Hacka soltorkade tomater.
Vispa samman ägg med mjölk.
Blanda ner allt hackat i äggstanningen.
Tillsätt oliver, pressad vitlök, oregano och svartpeppar.
Slå i äggstanningen i pajskalet.


Grädda 200 grader i 30 minuter.

Servera med Grekisk sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar