Sidor

torsdag 18 februari 2016

Nötfärsbiffar med ostgömma

Oumph
Idag var jag hemma före gubben och började med maten. När gubben kom hem tog han över tillagningen av biffarna och jag gjorde tillbehören. Färsen vi fick matkassen från Veckans middag var Angusfärs. Till mig stekte gubben pulled Oumph.


600 gram nötfärs
1 stor rödlök
1 msk grovsalt
2 tsk rödvinsvinäger
1 stor tomat
1/2 påse bladspenat
ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 morötter

Skala och klyfta potatis.
Lägg i ugnsfast form.
Krydda med salt Meg svartpeppar.
Ringla över olivolja.
Stek i ugn 225 grader i cirka 25 minuter.
Skala och skär lök i tunna skivor.
Blanda med salt och lägg i ett durkslag.
Låt stå i 15 minuter.
Skölj bort saltet och blanda löken i en skål med tärnad tomat, bladspenat och rödvinsvinäger.
Krydda färsen med salt och svartpeppar.
Tärna osten.
Dela färsen i portionsbitar och forma till stora biffar.
Gör en liten grop i varje och lägg i lite ost.
Täpp igen hålet.
Stek biffarna cirka 3-4 minuter på varje sida.
Skala och riv morötter.


Servera biffarna med klyftpotatis, rödlökssallad och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar