Oumph |
600 gram nötfärs
1 stor rödlök
1 msk grovsalt
2 tsk rödvinsvinäger
1 stor tomat
1/2 påse bladspenat
ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 morötter
Skala och klyfta potatis.
Lägg i ugnsfast form.
Krydda med salt Meg svartpeppar.
Ringla över olivolja.
Stek i ugn 225 grader i cirka 25 minuter.
Skala och skär lök i tunna skivor.
Blanda med salt och lägg i ett durkslag.
Låt stå i 15 minuter.
Skölj bort saltet och blanda löken i en skål med tärnad tomat, bladspenat och rödvinsvinäger.
Krydda färsen med salt och svartpeppar.
Tärna osten.
Dela färsen i portionsbitar och forma till stora biffar.
Gör en liten grop i varje och lägg i lite ost.
Täpp igen hålet.
Stek biffarna cirka 3-4 minuter på varje sida.
Skala och riv morötter.
Servera biffarna med klyftpotatis, rödlökssallad och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar