Sidor

söndag 27 oktober 2024

Vegetariska kåldolmar


Kåldolmar är en rätt som du enkelt gör vegetariskt med formbar vegofärs. Den håller formen väldigt bra och är enkel att piffa till med kryddor. 

1 litet vitkålshuvud 
300 gram formbar vegofärs
1 gul lök
2 msk brynt scharlottenlöksfond
2 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt 
1 krm vitpeppar 
agave sirap

Ta ut vegofärs från frysen och låt den tina lite. 
Skär bort stammen på vitkålen och förväll den i 15 minuter. 
Låt svalna så kålen blir hanterbar. 
Plocka försiktigt bort blad från huvudet och ansa bort den tjocka nerven i mitten av bladen.
Hacka gul lök fint.
Blanda ihop färs, lök, brynt scharlottenlöksfond, salt och vitpeppar. 
Ta cirka 3 msk färs och forma till en dolme.
Placera färsen på ett kålblad och vik ihop. 
Placera kåldolmarna i en ugnsfast form, ringla över lite agave sirap och stek dem klara tills de fått fin färg.

Servera med kokt potatis, brunsås  haricots verts och lingonsylt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar