Kåldolmar är en rätt som du enkelt gör vegetariskt med formbar vegofärs. Den håller formen väldigt bra och är enkel att piffa till med kryddor.
1 litet vitkålshuvud
300 gram formbar vegofärs
1 gul lök
2 msk brynt scharlottenlöksfond
2 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
agave sirap
Ta ut vegofärs från frysen och låt den tina lite.
Skär bort stammen på vitkålen och förväll den i 15 minuter.
Låt svalna så kålen blir hanterbar.
Plocka försiktigt bort blad från huvudet och ansa bort den tjocka nerven i mitten av bladen.
Hacka gul lök fint.
Blanda ihop färs, lök, brynt scharlottenlöksfond, salt och vitpeppar.
Ta cirka 3 msk färs och forma till en dolme.
Placera färsen på ett kålblad och vik ihop.
Placera kåldolmarna i en ugnsfast form, ringla över lite agave sirap och stek dem klara tills de fått fin färg.
Servera med kokt potatis, brunsås haricots verts och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar