Sidor

fredag 10 september 2010

Fläskgryta med lök och kantareller

ca 600 gram fläskkött (jag använde karré)
1/2 liter kantareller (färska helst)
1 gul lök
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk grovt hackad persilja
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk soja
salt och peppar


Rensa svampen och dela större svampar.
Skala och hacka löken fint.
Strimla fläskköttet.
Fräs svamp och lök så att svampen ångar ur. Ta upp svampen och stek köttet. Lägg tillbaka svamp/lök-röran.
Slå på vatten och grädde.
Tillsätt hackad persilja, kycklingfond och soja.
Sjud grytan i ca 5 minuter
Red av och sjud 5 minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis, haricotes vertes och lite extra hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar