Sidor

lördag 11 september 2010

Lasagne med mozzarella

1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk passerade tomater
1 msk torkad oregano
1 dl färska basilikablad
ca 600 gram färs
salt
svartpeppar
2 ägg
2 burkar ricottaost ca 500 gram
lasagneplattor
ca 250 gram mozzarellaost

Hacka lök, pressa eller hacka vitlöken.
Stek så löken blir mjuk.
Tillsätt tomaterna och oregano.
Låt koka ca 30 minuter.
Hacka basilikanbladen och tillsätt hälften i tomatsåsen. Koka ca 5 minuter till.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Stek köttfärsen.
Smaka av med salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, ricotta och resten av basilikabladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnsform med smör.
Lägg först ett tunt lager tomatsås i botten. Sedan lasagneplattor, fördela hälften av färsen och en tredjedel av tomatsåsen över plattorna.
Lägg på ett andra lager lasagneplattor och häll över hälften av ricottablandningen.
Upprepa med resten av färs, tomatsås, lasagneplattor och överst ricotta.
Tillaga i ugn ca 40 minuter.
Skiva mozzarella och lägg överst på lasagnen och tillaga i 10 minuter till.

Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar