Sidor

måndag 8 november 2010

Nötpaj


Pajdeg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
115 gram smör
0,5 dl  vatten

Fyllning
70 gram smör
3 dl muscovadosocker
2 st ägg
0,5 dl grädde
2 dl 
100 gram chocklad



Blanda vetemjöl, salt och socker. Tillsätt smöret i bitar. Arbeta snabbt ihop degen.
Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
Plasta in degen och låt den stå kallt i 30 minuter.
Kavla ut degen och tag ut 12 stycken rundlar som passar i portionsformar.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Eller gör en stor paj.
Vispa samman smör och socker, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i
grädden och rör till en slät kräm. Hacka nötterna och rör i dem.
Fyll de kylda pajskalen/skalet och grädda i nedre delen av ugnen i 180
grader i 20 minuter.
Smält chokladen och ringla den över de färdiggräddade pajerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar