Sidor

tisdag 9 november 2010

Broccoligratäng

Det finns säkert lika många recept på broccoligratäng som det finns kockar. En bra gratäng som man kan förändra och variera som man själv vill eller vad kylskåpet/plånboken dikterar. Här kommer mitt grundrecept. 

4 ägg
2 dl mjölk
3 dl riven ost
2 buketter broccoli
ca 500 gram kassler
250 gram champinjoner
salt och peppar

Förväll broccoli i lättsaltat vatten. Ca tre minuter.
Dela kassler i skivor eller strimlor. Bryn försiktigt i smör.
Dela champinjoner och bryn dem också.
Smörj en ugnsfast form och lägg broccoli i botten sedan kassler, champinjoner och broccoli överst.

Vispa ihop äggstanning av ägg, mjölk, 2/3 av den rivna ost samt salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom kasslern är salt.
Häll över broccoli/kassler/champinjon-blandning.
Strö över resten av den rivna ost.

Gratinera i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter.

Servera med en sallad och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar