Sidor

fredag 26 november 2010

Pastasås med kassler och gorgonzola

Idag kommer gubben att jubla när han sätter sig vid matbordet. Denna pastasåsen är hans absoluta favorit. Blir till att göra dubbel sats. Ytterligare ett supersnabbt recept.

1 dl purjolök
ca 400 gram kassler
1 burk kronärtskockshjärtan
2 dl grädde
100 gram gorgonzola
ca 10 svarta oliver
1 krm svartpeppar





Sätt på pastavattnet.
Skär purjolöken i ringar och kasslern i strimlor.
Fräs purjo och kassler i en gryta.
Dela kronärtskockshjärtan och lägg i grytan.
Häll över grädden.
Koka samman något. Glöm inte att röra.
När pastan är klar så värm upp såsen igen. Lägg i gorgonzola och oliver. Krydda med svartpeppar.
Såsen är klar när osten har smält.



Allra godast blir det om du får vända ner pastan i såsen men det går utmärkt att servera var för sig. Gärna med en enkel sallad med tomat och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar