Sidor

tisdag 30 november 2010

Tacopaj

Idag har minstingen fått bestämma maten. I mitt hushåll räcker det inte med en paj utan jag gör alltid två. En "vuxen"-variant och en lite barnvänligare. I tacopaj är tydligen grönsaker väldigt farliga.

Denna sats räcker till en pajform (ca 24 cm i diameter) med skal och lock. Eller 2 pajer utan lock.

Pajskal
5 dl vetemjöl
150 gram smör
2 dl Kesella eller 250 gram cottage cheese

Blanda samman allt och låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut hälften av pajdegen i pajform. Spara hälften till ett lock.
Nagga med gaffel och förgrädda i ugnen ca 10 minuter.

Fyllning (barnens)
ca 800 gram köttfärs
tacokrydda
riven ost

Fyllning (vuxnas)
ca 600 gram köttfärs
tacokrydda
riven ost
röd lök
tomater
majs
svarta oliver
paprika (röd)

Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda. Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg köttfärs och grönsaker i pajskalet och toppa med ost.
Kavla ut resterande pajdeg och lägg som ett lock över. Skär några skåror i locket så att värmen kommer ut.
Grädda i ugn 200 grader tills locket fått färg.

Servera med Lottas vitlökssås, tacosås (styrka efter smak) samt salsa av de grönsakerna som är i pajen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar