Sidor

torsdag 16 december 2010

Äppelkaka med kardemumma


125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilinsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2-4 äpplen
1 tsk kardemummakärnor (kan bytas ut mot kanel ca 1 msk)
1 msk strösocker




Smält smör och låt svalna.
Rör smör, socker, vanilinsocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Tillsätt mjölk sist. Rör till en smet.
Smörj en springform och häll i smeten.


Klyfta och skär ut kärnhuset i äpplena. Skär dem i tunna skivor. Sick ner tätt i smeten.


Stöt kardemummakärnor och blanda med strösocker. Strö över kakan.



Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 30-35 minuter.




Jag serverar den som den är men också gott med lite glass, vispgrädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar