Sidor

söndag 23 januari 2011

Chokladrutor med kaffeglasyr - Kärleksmums



Chokladrutor:
150 gram smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det kallna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i smeten.
Tillsätt mjölk och smör.
Blanda försiktigt.
Häll smeten i en ugnsform 30*40 cm med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 12-15 minuter.
ta ut kakan från formen och låt svalna på galler.

Glasyr:
75 gram smör
4 dl florsocker
1 tsk vanilinsocker
2 tsk kakao
3 msk kaffe kallt
kokos

Smält smöret.
Blanda flor- och vanilinsocker.
Rör ihop smör, socker, kakao och kaffe till en slät glasyr.
Bred ut glasyren över kakan.
Garnera med kokos.
Skär kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar