Sidor

söndag 23 januari 2011

Lottas pytt med pressgurka



Söndag och mycket kokta potatisar i kylskåpet. Det blir idag Lottas pytt. Pytt i panna är ett toppen sätt att bli av med rester. Tyvärr har jag bara potatis i form av rest men tärnad potatis är inte särskilt mättande.
Så jag letade i frysen och hittade lite annat. 2 paket bacon och 2 choritzo blir den animaliska delen i min pytt. Hittade också 3 köttbullar under potatisen.
Gubben tycker att choritzo är för starkt att äta som det är men i en pytt ger det otrolig smak till potatisen. Behöver inte krydda särskilt mycket extra. Lite finhackad lök slinter också ner i pytten.

Serverar pytten med pressgurka.



Pressgurka:
1 gurka
2 msk ättiksprit 12 %
4 msk strösocker
6 msk vatten
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1/2 knippe persilja (går bra med frusen också)

Hyvla gurkan med osthyveln.
Blanda ättika, socker, vatten och rör till det löser sig.
Krydda med salt och peppar.
Lägg i gurkskivorna.
Hacka persiljan grovt och strö över.
Låt stå kallt 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar