Sidor

söndag 2 januari 2011

Korv Stroganoff


Idag bad Max mig att laga "normal" mat.
- Vad då "normal"? undrar jag.
- Inte något konstig italienskt eller annat skit. Kan du inte laga svensk mat idag? Som korv Stroganoff och ris?
- Svensk? säger Maja. Ris är väl inte svenskt?

Okej! Korv Stroganoff och ris blir det. Men jag håller med Maja. Ris är inte särskilt svenskt och med namnet Stroganoff tror jag det istället är ryskt. :D

600-800 gram falukorv
1 stor gul lök
2 krm paprikapulver
1/2 - 1 msk senap
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 tsk soja
5 dl grädde eller mjölk+redning
Skala och hacka löken.
Skär korven i strimlor.
Bryn korv och lök.
Tillsätt tomatpuré, ketchup, senap och kryddor.
Häll i grädde eller mjölk och redning.
Koka upp och låt puttra några minuter.

Servera med kokt ris.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar