Sidor

måndag 3 januari 2011

Skånsk kalops

Gubben kommer att bli så glad idag. Han älskar kalops.
Det som skiljer vanlig kalops och skånsk kalops åt är att den skånska har morötter i. Ingen märkvärdig skillnad kan tyckas men jag saknar faktiskt morötterna om de inte är med.

1 kg högrev
2 gula lökar
3 morötter
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
3 msk vetemjöl
vatten



Skär köttet i bitar. Bryn och lägg över i en gryta.
Skala lök och skär i klyftor. Bryn några minuter och lägg i grytan.




Strö över vetemjöl. Rör om väl och späd med 4-5 dl vatten.
Tilsätt salt och kryddor.
Sjuda under lock 1 timme.
Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem i grytan.
Koka ytterligare ca 30 minuter. Kanske mer beroende på köttets kvalitet.
Rör om i grytan då och då och späd eventuellt med mer vatten.
Vill du ha mer färg tillsätt någon tsk soja.
Smaka av med eventuellt mer salt.

Servera med kokt potatis, lingon, inlagda rödbetor och inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar