Sidor

söndag 16 januari 2011

Pasta med skinka och kronärtskockshjärtan


En av gubbens absoluta favoriter blir det idag. Han tyckte det var väldigt länge sedan jag serverade denna rätten.
Otroligt enkel men mycket smakrik. Passar bra en söndag som idag när tiden innan jobbet bara flyger iväg.

400 gram pasta typ tagliatelle eller spagetti
1 liten purjolök
300-400 gram kokt skinka eller kassler
1 burk kronärtskokshjärtan
2 dl grädde
100 gram gorgonzola
ca 15 svarta oliver (utan kärnor helst)
svartpeppar



Koka pastan.
Skär purjolök i ringar.
Skär skinkan i strimlor.
Fräs lök och purjo några minuter.
Dela kronärtskokshjärtan och lägg i.
Häll över grädde och koka samman. Rör om några gånger.
Blanda ner osten så att den smälter. Avsluta med att tillsätta oliverna.
Häll sedan pastan och såsen i en stor serveringsform och blanda ordentligt. Om du får lov att servera så. Annars går det utmärkt att servera pasta och sås för sig.
Krydda med lite svartpeppar ovanpå och servera genast.

En sallad till är alltid gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar