Sidor

fredag 8 april 2011

Björnbärspaj


Hade björnbär i frysen så jag gör en paj. Om vi äter den ikväll eller sparar den till imorgon får vi se. Men känner jag min familj rätt så äts den upp ikväll till tv:n.

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt tinade björnbär

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Rör ner björnbären försiktigt i smeten.
Häll smeten i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 40 minuter.

Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar