Sidor

torsdag 7 april 2011

Dumlemuffins


Extra gott är det när man biter i en muffins och helt plötsligt får en godisgömma i munnen. Har tidigare använt mig av de där pralinerna med likör som alltid ligger kvar i chokladasken. Ingen vill äta dem men i en muffins förvandlas pralinen till en riktig läckerbit.
Nackdelen med Dumle är att de faller till botten så lägg dem överst i formen.
Jag gjorde dubbel sats och det blev 26 muffins.

75 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
1 påse Dumlekola
Rör socker och smör.
Tillsätt ägg ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner mjöl/bakpulver och vätska växelvis i äggsmeten.
Häll smeten i muffinsformar och tryck ner en Dumle i varje.



Grädda mitt i ugn i 175 grader 15 minuter.
Använder du dig av en muffinsplåt med 12 hål höj värmen till 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar