Sidor

torsdag 28 april 2011

Krämig kyckling- och ananaspaj


Det blir 6 vid matbordet i eftermiddag så jag dubblar receptet och lagar två pajer. Kyckling och paj är maträtter som ungdomarna brukar gilla. Jag tycker en paj smakar bäst när den har fått svalna. Därför är paj bra mat att ha med i matlåda.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 gram kycklingfile
3 dl creme fraiche
1 liten burk ananasringar (kross går också bra)
2 msk mango chutney
1/2 - 1 tsk chilipeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost

Rör ihop alla ingredienser till degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm.
Nagga.
Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
Strimla kyckling.
Bryn kycklingen tills den är färdig.
Krydda.
Häll i creme fraiche och mango chutney.
Grovhacka ananas och rör ner bland kycklingen.
Låt det sjuda upp.
Fyll pajskalet med kycklingröran.



Strö över riven ost.



Grädda i mitten på ugnen 200 grader tills osten smält och pajen fått färg.



Vitkål- och ananassallad:
vitkål
1 liten burk ananas skivad eller kross
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla vitkålen.
Dela ananasringarna i mindre bitar.
Rör ihop dressingen.
Blanda samman allt i en skål.
Låt dra i kylskåp.

Servera med vitkål- och ananassallad och en liten klick av gårdagens mangosås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar