Sidor

måndag 20 juni 2011

Ostgratinerade köttfärspannkakor


Ostgratinerade köttfärspannkakor är ett perfekt sätt att göra sig av med den där överblivna köttfärssåsen. Varför inte planera in det så att du har lagat köttfärssås ena dagen, pannkakor den andra dagen och köttfärsfyllda pannkakor den tredje.
Också perfekt lunchmat för ungarna att ha i kylskåpet nu under sommarlovet. Att gratinera i ugnen i 10 minuter klarar de flesta. Annars går det utmärkt att värma färdiggratinerade pannkakor i micron.
Jag hade ingen överbliven köttfärssås utan jag gjorde min med en annorlunda smakbryning i ananas och ingefära. Får se om det går hem.

Pannkakor:
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 krm salt
3 msk flytande matfett

Fyllning:
1 stor gul lök
600 gram blandfärs
500 gram krossade tomater
1 stor burk ananasskivor
1 tsk riven ingefära
salt
svartpeppar
2-3 dl riven lagrad ost

Vispa ihop ägg, mjöl och lite mjölk till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken, salt och matfett.
Grädda tunna pannkakor.



Skala och hacka löken och fräs.
Tillsätt färsen och bryn.
Rör ner tomater, ananas i bitar och ingefära.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka bort det mesta av vätskan från köttfärsröran.
Lägg några skedar köttfärsfyllning på varje pannkaka.
 och rulla ihop.


Lägg i en smord ugnssäker form.
Strö över ost.



Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i ca 10 minuter.

Servera med strimlad färsk vitkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar