Sidor

söndag 5 juni 2011

Tonfisksallad med ajvarsås


En matig sallad som passar perfekt i sommarvärmen.
Till barnen serverar jag ett alternativ med bacon istället för tonfisk.

Tonfisksallad:
isbergssallad
10-15 körsbärstomater
3 kokta potatisar
100 gram haricots verts
2 avokado
4 hårdkokta ägg
2 burk tonfisk i vatten, á 150 g

Ajvarsås: 
2 dl lätt crème fraiche
3 msk ajvar relish
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ajvarsås:
Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.

Sallad:
Skölj salladen och skär i bitar.
Dela tomaterna och skär potatisen i bitar.
Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Gärna i iskalltvatten så behåller de färgen.
Dela avokado och gröp ur köttet med en tesked.
Skala och klyfta äggen.
Blanda allt i en skål eller lägg upp snyggt direkt på tallriken.
Servera tonfisksallad med ett gott bröd och dressingen i en skål bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar