Sidor

onsdag 24 augusti 2011

Kycklingbullar med örtyoghurtsås



Hoppas verkligen att kycklingbullarna faller familjen i smaken. Maja kommer att gilla det för hon älskar kyckling men det är värre med gubben.

Kycklingbullar:
700 gram kycklinginnerfilé
1 liten lök
2 ägg
1/2 dl grädde
2-4 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och finhacka lök. Går utmärkt i mixern.
Kör kycklinginnerfilé snabbt i mixer om du inte får tag i kycklingfärs.



Blanda ihop alla ingredienser tills vätskan sugits upp av färsen.
Forma till bullar.
Stek färdiga ca 10 minuter.



Örtyoghurtsås:
4 dl turkisk yoghurt
1-2 kruka persilja
1 citron
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Hacka persilja.
Riv skalet av citronen.
Blanda yoghurt, persilja, citronskal och pressad vitlök.
Smaka av med salt och svartpeppar.



Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar