Sidor

onsdag 17 augusti 2011

Leilas Cornflakes crisps



Maja bakar Leilas Cornflakes crisps. Passar lika bra till kaffet som lördagsgodis. Vill man så kan man stoppa ner mer saker i smeten. Goijbär, russin eller olika sorters nötter. Men Maja gör mums för chokladälskaren.

100 gram ljus mjölkchoklad
1 block nougat (250 gram)
1 burk nutella (350 gram)
1 l cornflakes
300 gram mörk kvalitetschoklad 70 %

Hacka den ljusa mjölkchokladen.
Tärna nougat.
Smältljus choklad, nougat och nutella i ett vattenbad.


Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.


Häll ut smeten i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper.


Packa försiktigt ihop smeten så att det inte finns några lufthål.


Låt stelna i kylen.

Skär kakan i bars/bitar. Hur stora bestämmer du själv.


Finhacka den mörka chokladen.
Smält 1/3 av den i ett vattenbad.
Tag av skålen från värmen.
Rör i resten av chokladen tills allt smält.
Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
Doppa bitarna/barsen i choklad.


Låt dem rinna av på ett galler.
Sätt ett bakplåtspapper under så kladdar det inte ner så hemskt.
Stoppa in dem i frysen så stelnar de ordentligt.
Förvara i kylskåpså chokladen inte smälter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar