Sidor

torsdag 8 september 2011

Curry kyckling

1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
1 msk curry
1 msk koncentrerad kycklingfond
4-5 kvistar färsk timjan
3 dl vatten
2 dl kokbar yoghurt
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2-1 tsk socker


Skala och hacka löken grovt
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn kyckling och lök.
Tillsätt curry och bryna ytterligare någon minut.
Tillsätt vatten, fond och timjan.
Låt grytan puttra under lock i 10 minuter.
Tillsätt yoghurt.
Rör ut majsstärkelse i vatten.
Tillsätt i grytan och koka upp.
Låt grytan sjuda i 5 minuter.
Smaka av med socker, salt och peppar.

Servera med ris och strimlad vitkål och morot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar