Sidor

tisdag 1 november 2011

Kasslergratäng med ananas och fetaost




Ett recept från april återanvänder jag idag. Har inte kraft att vara mer fantasirik. Orken försvann vid förmiddagens sammandrabbning med Magda.

Lägger i lite extra kassler denna gången för vi är 7 vid matbordet. Max Johanna har kommit och barnens nästkusin Moa är på besök på höstlovet.

700 gram kassler
1 liten burk ananas
2 små burkar créme fraiche
150 gram fetaost
1 rödlök
2 dl riven ost
1 /2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla kassler.
Skär ananas i mindre bitar.
Lägg allt i en ungsfast form.
Hacka löken fint och blanda ihop med créme fraiche, kryddor och smulad fetaost.
Häll röran över kassler/ananas.
Strö riven ost över.
Gratinera i ugn 220 grader ca 30 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar