Sidor

onsdag 2 november 2011

Köttfärsbiffar med bacon och soltorkade tomater


Idag är det som Kajsa Warg sa:

-Man tager vad man haver.

Rensar ut ur kylskåpet och gör biffar. Vissa dagar kan man göra fynd bara av rester.

1 kg köttfärs
2 paket bacon
1 purjolök
10-15 soltorkade tomater
2 stora vitlöksklyftor
2 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Strimla bacon och purjolök.
Hacka tomaterna.
Fräs bacone och purjolök.
Pressa i vitlök.
Rör ner tomaterna.
Dra ifrån plattan och låt svalna.
Blanda ihop färsen och ägg.
Rör ner bacon/tomat och purjo.
Krydda.
Forma smeten till biffar.
Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.

Servera med potatismos, gräddsås och gröna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar