Sidor

torsdag 8 mars 2012

Biff med klyftpotatis och ugnsrotsaker


Idag lyxar vi till det lite.

Har suttit med bokföring, telefon och mail hela dagen. Ingen mat var förberedd så jag körde upp till slaktaren och köpte utskuren biff. Mat som faktiskt är otroligt enkelt att göra. Krydda och stek till rätt innertemperatur. Ganska dyrt men jag fick i alla fall 5% rabatt på köpet eftersom det idag är Internationella Kvinnodagen.

Biff:
1 1/2 kg hel utskuren biff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan

Krydda köttet.
Försegla köttet genom att steka det runt omkring i stekpannan.


Lägg köttet i en ugnsfast form.

Använd stekskyn och gör en gräddsås.


Ugnsrotsaker:
2 morötter
2 palsternackor
150 gram rotselleri
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan

Skala rotsakerna och dela i mindre bitar.
Koka några minuter i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och placera rotsakerna runt om köttet.


Krydda med salt, svartpeppat, timjan och flytande honung.
Stek i ugnen 200 grader i 20-30 minuter tills innertemperaturen på köttet är 60 grader.
Ta upp köttet och placera på en skärbräda under aluminiumfolie i 10 minuter.

Klyftpotatis:
Skala och klyfta potatisen.
Koka 10 minuter i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och häll över potatisen i en ugnsfast form.
Salta.
Stek färdiga i ugnen 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar