Sidor

onsdag 7 mars 2012

Ugnsomelett ala rester



Eftersom jag idag fokuserat på att plocka och plocka så får det helt enkelt bli rester åt familjen.

Men mitt tips är att inte kalla det rester utan förvandla det till en alldeles egen sprillande rätt. Det är så Lottas ugnsomelett uppstod från början.

När det bara var jag, gubben och Marcus räckte det att göra omelett på spisen men eftersom familjen växte växte också behovet av mycket mat. Så därför flyttade omeletten in i ugnen.

9 ägg
9 msk grädde/mjölk
1 Philadelphia vitlök och örter
2 tomater
4 paprika korvar från Szabos Hemchark
1 paket bacon
6 kokta potatis
3 schalottenlök

Skär korv, tomater, bacon och lök i mindre bitar.
Lägg allt i en ugnsfast form.
Stek lite i ugnen 220 grader.


Vispa ihop ägg, mjölk och ost.
Häll omelettsmeten över ingredienserna.


Gratinera i 225 grader tills omeletten stannat.



Servera med rårivna morötter och knäckebröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar