Sidor

fredag 16 mars 2012

Crêpes med svamp och parmaskinka



Pannkakor:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 gram smör


Fyllning:
100 gram parmaskinka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
200 gram färska champinjoner
smör
3 msk färsk körvel
250 gram ricottaost
1 dl nyriven parmesanost

Gratinering:
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1-2 dl ost
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

1-2 dl riven parmesanost (annan ost går också)


Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Smält smöret och rör mer det i smeten.
Låt gärna smeten stå och svälla lite.
Grädda. Eftersom du har smör i smeten ska det gå att grädda i torr panna. Men ibland måste man ha lite extra smörklick i pannan.


Jag använde mig av en mindre stekpanna och lite mer än 1 dl smet per pannkaka.


Rör ihop mjölk, vetemjöl och koka upp.
Krydda med salt och vitpeppar.
Tillsätt osten och låt den smälta.

Strimla skinkan.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Hacka svamp och körvel.
Fräs skinka, lök, vitlök och svamp i 10 minuter.
Blanda i körveln på slutet.
Låt kallna.


Blanda fräset med ricotta och parmesanost.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.


Här kan du välja mellan att placera crêpsen liggande i smord ugnsfast form


Eller skära varje rulle i 4 bitar.
Ställ "stubbarna" upp i formen.

Häll över ostsåsen.


 Strö över riven ost. 


Gratinera högt upp i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar