Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
måndag 19 mars 2012
Toscapäron
Päronen jag köpte i går var väldigt mjuka så gubben räddar dem genom att göra toscapäron. Åh, vad skalen doftade när jag stod och hackade mandel. Svenska päron. Odlade bara några kilometer från mitt kök. Det är lokalt det.
4-6 päron
Toscasmet:
2 dl sötmandel
100 gram margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Skala päronen och skär dem i halvor och kärna ur.
Lägg dem i ugnsfast form.
Hacka mandeln.
Smält margarin och tillsätt mandel, socker, mjöl och mjölk.
Låt sjuda några minuter.
Fördela toscasmeten över päronen.
Grädda i ugnen 220 grader till ytan fått vacker färg och päronen känns mjuka.
Servera med vispad grädde. Vi hade ingen glass annars hade det varit gott till.
Det där ser väldigt gott ut. Mums.
SvaraRaderaKlart att man ska fråga och du har fått några svar.
Kramar!
Det var riktigt mums. Men tog absolut mindre grädde än gubben. Hans päron badade. :-D Fattar inte hur han lyckades trycka ner två portioner.
RaderaToscapäron är så gott! Pensinärerna på jobbet fick det ofta förr, men nu får dem "bara" konserverade päron.. Tänker varenda gång att det vore så lätt att bara lägga på After Eight eller lite toscasmet, men det är ju inte jag som lagar maten... Får snart öppna munnen och säga till köket!
SvaraRaderaDet tycker jag du ska göra. Som gammal har man rätt till lite lyx. Åh, så gott med After Eight på. Så enkelt och så gott. Tycker du ska tipsa köket. De kanske bara gått i stå. Vanor kan vara lätta att fastna i. De i köket kanske behöver lite input och uppskattning.
Radera