Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
söndag 18 november 2012
Persiljekryddade järpar
1 kg blandfärs
4 ägg
1 stor gul lök
1 kruka persilja (frusen fungerar utmärkt)
2 msk kalvfond
1 dl rödvin (vatten, mjölk eller grädde går också)
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Hacka gul lök och persilja fint.
Stek löken mjuk utan att få färg.
Tillsätt persiljan.
Låt lök och persilja kallna.
Blanda köttfärs, ägg, fond, vin, salt och peppar.
Tillsätt lök/persiljeröran.
Forma till järpar (avlånga köttbullar).
Stek.
Jag stekte järparna runt om och lät dem efterstekas i ugn 220 grader.
Under tiden stekte jag potatis, kokade sås och gjorde vitkålssallad.
Mmm det låter gott det där..
SvaraRaderakram!