Sidor

torsdag 5 december 2013

Pastagratäng


Det blev 45 minuters extra sömn i morse. Sedan stod en kissenödig Alfons och ville ut igen. Därefter tyckte jag inte att det var någon ide att försöka somna om.

Lite plock, dammsugning och tvätt. Plötsligt var det dags att börja med maten.

Häromdagen när jag hade gjort grönsaksgratäng med kassler visade det sig att Max inte hade ätit min mat. Det hade tydligen inte passat utan han hade köpt mat på pizzerian. Sådant gör mig så ilsk. Jag står inte och lagar mat för att den ska ratas. Ska jag behöva ta hänsyn till varenda liten nyck?

Faktiskt tycker jag att de som inte äter min mat av de anledningarna borde skämmas eller gå hungriga. De borde vara tacksamma att maten står på bordet när de kommer hem. Vara tacksamma för att de fick mat och kunde äta sig mätta.

Är det annat som gör att man inte äter, som ätstörning, så är det en helt annan sak. Men Max är bara rent petig och kräsen.

Jag tröstar mig med att det kommer en dag då han själv ska stå för maten. Då får han se.

Bara för att slippa höra massa gnäll och för att alla ska äta idag lagar jag ett säkert kort. Pastagratäng går alltid hem bara den inte innehåller broccoli eller svamp.

4 paket bacon
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
500 gram pastaskruvar
2 dl creme fraiche
6 dl matlagningsgrädde (kan bytas ut mot mjölk samt redning)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
knappt 1/2 tsk röd currypasta
riven ost

Koka pasta. Var försiktig så att du inte överkokar.
Hacka lök och strimla bacon.
Stek lök och bacon.
Pressa ner vitlöken.
Skär paprika i tärningar.
Tillsätt bland bacon.
Rör ner creme fraiche samt grädde.
Låt puttra några minuter och smaka av med salt, svartpeppar och röd currypasta.
Blanda ihop pasta och baconsåsen.
Häll allt i en ugnsfast form.
Strö riven ost  över.
Gratinera i 10-15 minuter i 220 grader.


Servera med okt broccoli samt körsbärstomater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar