Sidor

måndag 9 november 2015

Korv på tyskt vis



Gubben lagade den sista rätten ur förra veckans matkasse. Mat som gick hem hos hela familjen. Bratwursten var av väldigt bra kvalitet och riktigt god. Maja tyckte att den var lite salt men inte för salt.
Till mig hade gubben stekt Anammas veganska bullar.
Majonnäs är inte det första man tänker på som veganskt men det finns faktiskt äggfri majonnäs. Jag rekommenderar märket Astrid och aporna.

2 paket ca 600 gram Småländsk Bratwurst
1/2 spetskål
4 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 1/2 dl majonnäs
2 rödlökar
salt
svartpeppar
socker

Strimla vitkålen så fint det går.
Lägg kålen i en plastpåse och häll i vinäger, olivolja, salt, svartpeppar och lite socker samt en skvätt vatten.
Knyt ihop påsen och massera kålen en stund.
Blanda senap och majonnäs, smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla löken tunt och stek den hastigt och krydda med salt och socker.
Stek eller grilla bratwurst.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar