Sidor

lördag 6 februari 2016

Pastasås med äpple och curry med kassler



Gubben bjöd sina föräldrar och Maja på bio. Magda hade fullt upp med att förbereda sig på kalas för Rasmus mamma. Hon klarade inte av att följa med på bio också. Det blev för mycket på en dag. Filmen de såg var "En man som heter Ove".

Jag förberedde maten tills gubben kom hem. Gjorde den lite annorlunda än receptet. Kasslern fick inte stekas och vara med i såsen utan den serverades bara strimlad bredvid. Dels för att jag skulle kunna äta maten men också eftersom gubben inte gillar stekt kassler.

Salladen blev jättegod och bara doften av äpple, lök och curry var fantastisk.

800 gram kassler
1/2 stor gul lök
1 äpple
250 gram iMat eller matlagningsgrädde
1-2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 påse färdigskuren sallad
2-3 morötter
1/2 burk inlaga oliver med vitlök
2 msk olivolja
1/2 msk balsamicovinäger
1/2 tsk dijonsenap
flingsalt

Skala och hacka löken.
Kärna och tärna äpplet.
Stek lök, äpple och curry i olivolja.
Tillsätt iMat och låt koka upp.
Låt småputtra.
Skala och riv morötterna.
Hacka oliverna.
Blanda ihop olivolja, balsamicovinäger och dijonsenap i botten på en salladsskål.
Vänd ner sallad, morötter och oliver.
Toppa med flingsalt.
Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
Strimla kassler.

Servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar