Sidor

torsdag 22 december 2016

Köttfria "Köttbullar"


Typiskt, jag tog fel i skafferiet och blandade ner majsmjöl istället för mandelmjöl. Men det gjord faktiskt inget. Mina köttfria köttbullar blev goda ändå. 

- De smakar.... deg. Eller konsistensen är lite deg. Men de var goda,var gubben och Oskars betyg. 

Jag tycker själv att de blev goda trots att de är gjorda av majsmjöl och inte mandelmjöl. 

11/2 dl mandelmjöl
1 1/ dl ströbröd
1 1/2 dl riven vegans ost (tofutti)
1/2 gul lök (2 msk riven)
2 msk soja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk chiafrö + 6 msk vatten

1 liter vatten
2 msk grönsaksbuljongpulver eller fond

Blanda ihop alla ingredienser. Förutom vatten och grönsaksbuljong såklart. 
Rulla bullar med lätt fuktade händer. 
En rejäl tsk räcker till varje bulle eftersom bullarna sväller lite när de kokas. 
Koka under tiden upp vatten och grönsaksfond/grönsaksbuljongpulver
Lägg försiktigt ner bullarna och låt dem koka på medelhög värme i 6-7minuter. 
Hit kan du förbereda och till och med frysa in dina köttfria köttbullar.
Stek bullarna bruna i olja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar