Sidor

lördag 24 december 2016

Tre sorters planka


Gubben stod för huvuddelen av matlagningen idag. Jag fick rycka in och hjälpa till när han rörde ihop för många steg på samma gång. Det är tur att han inte är kock för det hade han nog inte rett ut. Han blir alldeles för stressad och är dålig på att planera i vilken ordning saker och ting ska göras. Men med lite hjälp fungerar ett utmärkt.


Idag blev det tre sorters planka. Grunden är nästan densamma förutom att min är vegetarisk och tjejerna fick kycklingfilé istället för ryggbiff. 



1 kycklingfilé var åt tjejerna och 750 gram ryggbiff åt killarna att dela på. Jag fick två filéer från Anamma som marinerats i:

1 dl olja 
1/2 dl ketchup
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk smoked paprikapulver
2 tsk oregano
2 tsk basilika

Vi marinerade faktiskt fyra men jag sparar två till en annan dag. 

Gubben kokade en rödvinssås och de hade också bearnaisesås till sina plankor. Maja fick sina såser i två skålar medan de andra hällde sås direkt på plankan. Jag fick majonnäs med rostad vitlök från Astrid och aporna. 

Riktigt gott. Jag och Maja delade på en flaska alkoholfritt vin. En god rosé.  Det blev en verkligt lyckad kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar