Sidor

fredag 17 februari 2017

Kycklingkebab i pitabröd


Max kom inom när maten precis var klar.

- Finns det mat till mig också?

Självklart. Gubben skulle på middag och avtacka en kollega så visst räckte det till Max också.

- Ligger receptet på bloggen, undrade han.
- Nej, inte än. Hur så?
- Kycklingen var god.

Så, här Max. Här har du receptet.

600 gram kycklinglårfilé
1/2 solovitlök
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja

1 1/2 dl majonnäs
3 msk vatten
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

1/2 gurka
2 tomater
1/2 stor rödlök
1/2 påse sallad

1 påse pitabröd (6 st)

Pressa vitlöken.
Blanda hälften med spiskummin, paprika, sambal oelek, salt, svartpeppar och olivolja.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Gnid in kryddmixen.
Stek kycklingen i 200 graders ugn i 20-25 minuter.

Blanda majonnäs, vatten, salt och svartpeppar.

Dela grönsakerna i mindre bitar.
Hacka löken.

Värm pitabröden i ugn ett par minuter.

Använd två gafflar och dra sönder kycklingen.

Ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar