Sidor

lördag 4 mars 2017

Vegetariska vårrullar


Idag blev det middag bara till mig och gubben eftersom Magda och Simon skulle på 50-års kalas. Passar därför på att göra vegetariskt.

Vårrullarna blev riktigt goda. Kommer absolut att göra dessa igen.

Det blev totalt 12 stora vårrullar. Serverade med råhyvlade morötter.

1/4 vitkål
3-4 morötter
200 gram champinjoner
1 msk sesamolja
1 msk äppelcidervinäger
2 msk soja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
1 förpackning filodeg

Strimla riv vitkål och morötter.
Skär champinjonerna fint.
Stek grönsakerna och svampen.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda sesamolja, äppelcidervinäger och soja.
Häll blandningen över grönsakerna. Blanda väl. Låt svalna.
Dela filodegen på mitten.
Lägg två ark ovanpå varandra till en rulle.
Pensla ytterkanterna med olja.
Placera fyllningen på filodegen och vik ihop.
Lägg vårrullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen 200 grader i 15-20 minuter.

Servera med kokt ris, sweet chilisås och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar