Sidor

onsdag 3 maj 2017

Majssoppa med två tillbehör



Riktigt god soppa. Blev matigt med nudlarna.
Gubben tyckte att den var starkt men de andra tre tyckte att det var gott.

I grunden är denna rätten vegetarisk och det är tillbehören som bestämmer om den ska vara vegetarisk eller inte.

1 gul lök
1/2 solovitlök
1 tsk sambal oelek
1 burk majs (280 gram)
2 msk kycklingfond (grönsaksbuljongpulver)
1 liter vatten
knappt 1/2 dl citronsaft
2 dl grädde  (iMat)
1/3-1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 paket nudlar  (äggnudlar)
3 morötter
2 burkar kräftor  (330 gram*2)
1 dl pulled Oumph

Hacka lök och vitlök.
Fräsch i en kastrull med sambal oelek.
Häll av majsen och tillsätt i kastrullen.
Stek tills majsen fått lite färg.
Slå på vatten och buljongpulver/fond.
Låt koka i 10-15 minuter.
Under tiden kokar du nudlar enligt förpackning.
Skölj med kallt vatten.
Skala och hyvla morötter tunt.
Mixa soppan.
Tillsätt grädde/iMat.
Koka upp soppan.
Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
Lägg nudlar, morötter och kräftor/pulled Oumph i en djup tallrik.



Vid servering häller du över soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar