Sidor

måndag 25 december 2017

Mörkt bröd - Middag del 4

Jag bakade ett väldigt enkelt recept. Bara blanda ihop, ner i formen och in i ugnen. Halvera receptet för ett bröd.

För att göra brödet veganskt så använde jag mig av havremjölk och vitvinsvinäger men det går utmärkt med filmjölk.

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 dl havrekli
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
4 msk rapsolja
1 dl mörk sirap
9 dl havremjölk
1 msk vitvinsvinäger

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat.
Rör i olja, sirap och filmjölk till en kladdig deg.
Smörj två brödformar med olja.
Klicka ner degen i formarna.
Grädda i ca 1 1/2 timme i 170 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar