Sidor

måndag 19 mars 2018

Falukorvsgryta al'a Italia



Perfekt med allt - i - ett måltider. Inte så vackra på tallriken men mumsigt. Idag gjorde jag en falukorvsgryta till familjen medan jag veganiserade en liten gryta till mig. Bara att göra allt för en person. Istället för korv hade jag 1/4 påse Pulled Oumph. 


Gubben gillade rätten så mycket att han avslutade med att slicka tallriken. Gott betyg.


800 gram falukorv
10 potatis
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 tsk paprikapulver
2 tsk basilikakrydda
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram soltorkade tomater

Skala och skiva lök, vitlök och potatis.
Strimla falukorv.
Stek allt i omgångar tills det fått lite färg och lägg över i en stekgryta.
Häll över vatten, fond och kryddor.
Koka under lock i 10-15 minuter.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Rör ner i grytan.
Koka 10 minuter till.

Servera grytan med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar