Sidor

fredag 13 april 2018

Ugnsbakad lax med romsås



Ikväll bjöd vi mina föräldrar på middag. Ett säkert kort med ugnsbakad lax. Romsåsen är en väldigt enkel och god sås. 

Fisk:
700 gram färsk lax
1/2 tsk salt
1 - 2 krm citronpeppar 
1 krm vitpeppar 

Sås:
1 rödlök
1/2 citron
2 dl Creme Fraiche
1 burk ishavsrom
2-3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar

Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
Salta och peppra.
Sätt in i mitten av ugn 170 grader i 20 minuter.
Finhacka lök.
Riv skalet från citron.
Blanda lök, citronskal, iFraiche och ishavsrom i en skål.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär citronen i klyftor.

Servera lax med kokt potatis, romsås, kokt broccoli, riven morot och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar