Sidor

måndag 18 juli 2022

Högrevsgryta med ajvar relish


En dag då det är mulet och periodvis lätt regn känns det mysigt med en högrevsgryta. En gryta som sköter sig själv småputtrande på spisen är perfekt.

1 kg Högrev
2 Gul lök
1 solovitlök 
2 stora röda paprikor
1/2 dl tomatpuré
1 l vatten
2 dl grädde
2 krm Cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
3 msk Ajvar Relish
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 

Skär köttet i mindre bitar.
Hacka lök och pressa vitlök.
Dela paprika i bitar.
Bryn köttet i omgångar och lägg över i en stor gryta.
Fräs lök, vitlök och paprika så att det mjuknar. 
Tillsätt tomatpuré och låt allt fräsa under omrörning.
Lägg över i grytan.
Tillsätt vatten och grädde i grytan.
Krydda med cayennepeppar, paprikapulver, timjan och ajvar relish.
Koka upp för att sedan sänka värmen för att småkoka i 1 1/2 - 2 timmar.
Smaka av med salt och peppar. 
Red eventuellt med maizena utrört i vatten. 

Servera med kokt potatis och haricots verts. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar